Bli som folk

ÅRETS BÄSTA BOK! Ja, det är alldeles säkert. Äntligen kommer någonting ut i bokvärlden som känns så otroligt naket. Ingenting är skrivet för att verka fint och det är verklighetens tragik som skildras. Fast inte som tragik då. För den som lever mitt i att är det ju livet sigsjälvt. Det är klart att jag inte har befogenhet att säga att det är någonting HELT NYTT i bokvärlden, verkligen inte, men den här novellsamlingen skiljer sig från allting annat jag läst åtminstone. Och den blev utgiven 2015. 
 
DSC_0909
Novellerna utspelar sig i Norrland och är till viss del skrivna dialektalt. Trots att mina släkter på båda håll har rötter allra högst upp, så har jag aldrig varit där. Jag har aldrig sett och förstått Sverige riktigt. På så vis hänger jag inte alltid med i svängarna, men det är bra texter ändå. För jag tänker att omskrivningarna agerar metaforer och att det landar på en djupt själslig nivå.  
 
DSC_0911
Och ibland fick jag gåshud. Vissa delar som egentligen kan te sig banala blev så otroligt starka och magontiga. Jag är så imponerad. Dessutom ska jag och klassen gå på en föreläsning av författaren herself. Det ska bli svinkul. 
 
Läs läs läs läs läs!
0 kommentarer