Mitt virrvarr

Förändringarnas vind blåser fortfarande. Jo, jag har ju som sagt påbörjat min färd mot ett hälsosamt liv. Om veckorna äter jag efter vad Mera Vego har att erbjuda. Till och med min superkräsna lillasyster tyckte om dagens lins-bolognese. Och ja, jag tror att det är glutenkänslig jag är. Åtminstone är det vad min egna forskning kommit fram till. Så nu vet ni det. 
 
Och för att kasta om livet ännu lite till, tog jag ett drastiskt beslut förra tisdagen : att radera instagramappen plus facebook plus snapchat. Jag har, tack vare mitt järva initiativ, levt i nuet OCH läst mer i böcker. Således har min första Murakami-bok äntligen nått sitt slut (pga sitt enorma 700-sidorsomfång). Den var bra. Betydligt mer medryckande än jag trodde först. Efter att ha läst om dem på en mängd olika internetplatser hade jag fått en bild av tunga och svåra romaner. Alltså visst, det hör ju inte till vanligheterna att en som läsare sällan vet vad som är verklighet och dröm, men jag gillade det. Dessutom tog den så oerhört många svängar åt de mest udda håll att den aldrig blev särskilt dryg. I like it när det är oväntat. 
 
DSC_0906
 
Numer lever jag i en slags bubbla. I bubblan analyserar jag ständigt texter jag läser (mina kursares, böcker, mina egna texter) och ändrar hela tiden bild av vad jag tycker om. Som idag till exempel. Då hade vi en boktjatt om Skriv som en Nobelpristagare. Givetvis var jag den enda som talade kritiskt och jag kände mig så otroligt dum. På andra sidan av en skärm rodnade mina kinder. De andra talade om att anledningen till att Kristian Fredén valde att skriva si eller så berodde på detta och/eller detta, som argument mot mig. Jag förstår vad de andra menar, men mitt uppe i läsningen tänker jag inte på författarens motiv. Jag läser för att jag ska bli fångad och tilltalad av någonting. Ibland är det handlingen som är moroten och ibland är det språket och ibland är det en särskild karaktär som är fascinerande och ibland är det författaren själv som lockar. Och inget av det här fanns medan jag läste Skriv som en Nobelpristagare. Såhär i efterhand har min uppfattning ändrats lite. Jag är glad över att ha fått kunskap om skribenterna som behandlades i texten, men någon större läsupplevelse var det inte i stunden. Som en slags slutkläm på denna utläggning, vill jag säga : det är svårt att få fram ett superduper tydligt argument i skrift i en chatt där det rör sig om kort betänketid. Och jag är från början otroligt dålig på att stå på mig och tro på mig själv. 
 
Om det finns någon själ därute som läser mina röriga tankar denna tisdagnatt, så vill jag rekommendera att köpa Mera Vego på bokrean imorgon och sedan börja laga massor av god och nyttig mat. Sedan vill jag säga att du bör läsa Fågeln som vrider upp världen någon gång i ditt liv och om du som kontrast känner för en ta-mig-ner-på-jorden-bok så läs Skriv som en Nobelpristagare. 
 
Ha det bra!
 
(förresten, jag tog tillbaka instagram idag. oklokt. kanske får en ny impuls imorgon. nåja, livet får utvisa)
1 kommentar
☆ Maja

Hej! Jag har kikat på Mera Vego hur länge som helst och undrar om det är en bra kokbok? Själv har jag Nordstedts (Coops) Vår gröna kokbok, som är superbra, men undrar om denna kan vara ytterligare ett tillskott i vego-inspirationsbanken? Vad tycker du om den? :)

Svar: hej! mera vego är min favvo. det finns hur mycket enkla och goda grejer som helst! dessutom tar det inte särskilt lång tid att göra dem. boken finns på rean nu har jag sett (åtminstone på adlibris). så köp den om du vill bygga på din samling :)
Maya Göransson