Första kvällen i Budapest

Vi landade i Budapest någon gång vid fyratiden. Båda två älskar att flyga flygplan, men vi sov hela vägen... Det positiva var ju att vi hade ny energi och begav oss därför ut på gatorna bakom vårt hotell så fort vi lämnat in väskorna. 
 
Bland alla gator fanns den är passagen. Vi gick in, valde efter mycket om och men en restaurang, och sög in atmosfären. 
Världens finaste person det där!
Och alla dessa kulörta lyktor förhöjer stämningen och mysfaktorn. 
Detta var någon strudel på getost och jag tyckte det var fantastiskt gott. Till detta drack jag ett efterlängtat glas prosecco. Simon åt sallad och drack öl. 
Sedan fortsatte vi gå i hopp om att hitta själva stadskärnan. En rundad gata passerade vi. 
Sedan började de mörka kvarteren spricka upp och ut kom tjutande bilar, sirener, människor och allt som hör en storstad till. 
Vi såg oss omkring och hittade ett parisehjul där ovan träden. Bestämde oss för att åka och jag tror det var den dyraste turistattraktionen på hela veckan... 
Nere vid Donau tornade kungahuset (nuförtiden är det museum) upp sig och även den fina bron som jag inte kommer ihåg namnet på nu.. 
Vi strosade runt ett tag och hamnade på väg tillbaka till hotellet på en irländsk bar. Det fanns bokbytarhyllor och vi tog ett varsitt glas innan vi fortsatte. 
Tillbaka i de lugna kvarteren fanns en miljon olika barer. Den här var under bar himmel och här samlades ungrare för en måndagsöl. Vi fick en varsin halvliters för totalt 27 kronor. 
På de stora gatorna som omgärdar vårt hotell ligger flådiga hus och hotell. Det nedre var dessutom ägare till New York Café, ett anrikt ställe som vi åt frukost på näst sista morgonen.. Men mer om det en annan dag!
 
 
0 kommentarer