Första dagen i Budapest

 
Vi hade ställt klockan för att komma upp relativt tidigt på morgonen. Vi gick gatorna fram och kom till ett frukostställe som Simon hittat. Eftersom att jag är världens hungrigaste alltid, och särskilt på morgonen, beställde jag in både croissant, grekisk yoghurt med frukt och nötter, äggröra med svamp, kaffe och färskpressad apelsinjuice. Simon hade mindre tur den här morgonen, men personalen var trevlig och interiören vacker! 
 
 
Så snart vi var mätta och belåtna, påbörjade vi dagen som kom att bli vår mest motionsrika! Vi gick och gick. Genom stan, över bron, upp på höjden på Buda sidan, ner igen, runt hela Margaretaön och tillbaka till Pest. 
 
 
Dessa bilder är från Buda sidan. Det var väldigt vackra kvarter, med renputsade kullerstensgator och otroliga hus. 
 
 
Sedan hamnade vi tillslut på ön som vi hade hört så mycket om. Det var en besvikelse... Vi bara gick, kom aldrig till något matställe som vi hela tiden hoppades på, såg ingenting vackert, det fanns inga kartor så att en kunde få överblicka stället, ingenting. Det sög verkligen, tills vi hittade en kiosk, köpte varsin öl, och satt på en parkbänk och skrattade åt alla joggare som sprang förbi. 
 
Tack och lov, gick vi på ett finare stråk på tillbakavägen och livet blev helt okej igen. 
 
Jag har för mig att vi gick och åt någonstans, för att sedan avsluta kvällen på en bar som blev vår absoluta favorit. Bartendern visade oss en massa ölsorter och blandade drinkar så det stod härliga till!
 
 
Hej Simon!
 
 
Sedan gick vi hem med våra värkande ben och denna intensiva, men otroliga dag i Budapest, nådde sitt slut.  
0 kommentarer