Rummet en junikväll

I mitt rum har två hyllplan kommit upp. Jag var stolt när jag satt upp dem alldeles själv första gången. Sakta sakta började de åka ut från väggen och jag insåg att de skulle rasa om jag inte tog ned dem. Mina bristande erfarenheter på snickarplanet gjorde att jag desperat ringde pappa som förklarade att jag behövde ha expanders som stabilliserade hyllorna, eftersom det troligtvis var gipsskivor bakom. Jaså. Ja jo, vi åkte till Beijers och köpte ett par stycken och vipps så blev de uppsatta igen. Betydligt mer stabila den här gången. Dessutom fick min Berså karaff (eller vad det är) en mer värdig plats än förrut och jag kan se mina bästa böcker innan jag ska sova om kvällarna.
I fåtöljen nedanför ser ni den nya Elsa Beskow kudden som Simon gav mig i studentpresent. Älskar den så mycket. Fabror Blå fick ta plats i sängen istället.
I alla fall, på min fula expedithylla står globen och ett par tre burkar som vi hittade i Emmas gömmor förra veckan. Fint och de rymmer både måttband och säkerhetsdosor.
Sist men inte minst står en nästan död bukett som jag fick av mormor på studenten kvar i fönstret. Sålänge den står sig såhär får den glädja mig ett tag till. 

Med tanke på regn plus ledighet plus förkylning sitter jag helst härinne och tittar på Vänner. Har legat framför datorn sovandes och tittandes och snorandes i flera dagar. Min självömkan gör mig väldigt introvert. Men jag hämtade glatt ut ett bokpaket idag och blev mäkta imponerad av att hålla en pocketbok på 1000 sidor i näven. Det är tydligen en av böckerna vi ska läsa till hösten och jag får väl börja läsa på studs om den ska bli utläst någon gång. Annars då? Ja jo, jag går promenader när jag orkar och jag har jobbat litegrann. Börjar på riktigt nästa vecka, men nu unnar jag mig lata dagar. Så jäkla skönt. 
 
Nu ska jag dricka te och tränga undan febern med alvedon. Ta hand om er! Kramar! 
0 kommentarer