Livet med snö

I söndags åkte jag på den där förbaskade vinterkräksjukan... Har sällan eller aldrig åkt på det förr om åren, men nu var det alltså min tur. Hela måndagen och hela tisdagen blev jag sängliggandes. Tänkte att på onsdag minsann, då måste jag orka mig tillbaka. Jovisst, det blev onsdag morgon. Gick upp tidigt som attan för att hinna duscha och sen plumsa ner i de enorma snödrivorna till stationen. Tror ni jag kom till skolan då? Nej. Där nere blev tids nog både buss och tåg inställt och att åka till skolan blev det inte mycket mening med. Vi hade ändå missat mattelektionen som var dagens viktigaste... Så vi pendlare från klassen bestämde oss för att gå hemåt igen. 

Något retfullt, men samtidigt tackar man inte nej till en sådan här dag. Det var behövligt ändå, för att först nu hade jag ork att börja med det stora historiearbetet, som förövrigt blev mycket svårare än jag tänkt mig.. Skriver om suffragetterna och vägen mot allmän rösträtt. Det är väldans intressant men knepigt att få ihop. 
Efter några timmars skrivande gick jag bestämt ut bland de envisa vindarna igen. I skogen var stigarna täckta med snö till knäna ungefär, men min kära hund, han är så glad åt detta så. Som varje år värmer det alltid i mitt hundhjärta att se honom skutta runt så lycklig i snön. 
 

Det är dessutom ingen vanlig dag, för idag fyller min älskade storasyster Emma år! Grattis på födelsedagen kära du! <3
 
Ta hand om er själva och varandra! Kramar
1 kommentar