Stockholmssnack

Jag är i Stockholm. Resan är en kombination av mamma- och döttrarweekend, kompishäng och skrivarkursgrejs. Och på onsdag ska jag åka till Oslo. Och träffa Josefine i en och en halv timme och sen fara vidare inåt landet och återse pöjken min. 
 
Det jag verkligen uppskattar med att vara i storstaden är ett. kulturlivet. Att vara kulturtant är ett av mina roligaste intressen. Okej, alla intressen är väl roliga annars hade de inte varit just intressen. Typ som att gå på Dramaten. Eller bara spana in byggnader. Eller gå på museum. Eller uppskatta jazzmusik i bokhandlar. två. att det går snabbt att ta sig överallt. tunnelbanor finns nästan vart en än tittar och de går ju nästan fööör snabbt (jag älskar ju att åka tåg länge och sånt). tre. affärer och barer och skoj finns i överflöd. Hemma i min lilla stad/by/ort finns ett trafikljus och det säger väl ganska mycket. På söndagarna finns det ingenting annat än promenader att ägna sig åt om en vill se sig omkring (...på ett ställe där en bott i nitton år). fyra. uppleva stadsnaturen. dvs. grönområden. 
 
Sist jag var här tog jag bilder på Waldermarsudde. Jag hade fått för mig att jag ville dit och drog med Victoria såklart. Det var jättefint höstsken den gången och nu är det bara murrigt marsregn. Vädret begränsar såklart utbudet av aktiviteter, men so far - det går an. 
 
DSC_0082
DSC_0084
DSC_0090
DSC_0096
DSC_0102
DSC_0112
 
Jag glömde ju såklart kameran hemma den här gången, men kanske finner ni några ögonblick på instagram istället. 
 
Nu ska jag sova och förbereda mig inför imorgon. Okej, jag ska bara söka upp ett fik, äta frukost, plugga, träffa Victoria och vi ska basta bort kylan! Ha det bra och ta hand om dig och andra. 
0 kommentarer