Snarare sommar

Under förmiddagen satt jag med mina studier. Började läsa en superhäftig bok som är skriven av en sjuttonåring från Berlin och så filade jag på responsen till mina skrivarkompisar. Vi läser och ger feedback på varandras texter varje vecka. De upplyser en om saker som jag aldrig hade noterat själv, och det är så lärorikt.
 
På eftermiddagen kände både min syster Lisa och jag att vi behövde en paus från skolan, så vi gick ner mot stan för att fika. Vi tog en varsin chailatte, och det är banne mig bland det godaste jag vet. Mumma mumma. Eftersom solen sken satt vi oss på uteserveringen och jag blev särskilt arg över en sak : att det är varmt ute. Jag vill ju ha höst och stickade tröjor och raggsockar och huttra av köld. Men nehej, istället skiner solen som om det vore juni. 

DSC_0693
 
 
DSC_0701
 
 
DSC_0703
 
 
DSC_0711
0 kommentarer

24 september

Eftersom det var så hiskeligt längesedan jag kom med minsta livstecken, tänkte jag visa sporadiska bilder från min dag. Morgonen började med frukost i mormors hus. Älskar att vara där; nära havet, nära ensamheten. Denna gång skulle jag dit för välbehövliga skriv- och läsardagar. Men som sagt - morgonen började med frukost. Brämhults bästa, bröd av fin sort, te av god sort och så skagenröra. Pricken över i!  
DSC_0648
 Sedan snörade vi på oss skorna för att ge oss ut i skog och mark! 
  
DSC_0652
(Simon kommer säkert se ut såhär på varenda bild vi tar i Budapest. Vi åker dit om lite mer än en vecka! Längtar så in i norden!)
DSC_0654
Vi går förbi åtskilliga trähus med glasverandor. Känner jag mig själv rätt (omg vad många jag-ord!) så har jag redan visat er dessa hus.. men fint äre!
DSC_0656
DSC_0685
Slutligen kommer vi till hamnen. Det är folktomt överallt.
DSC_0666I kohagen som vi går igenom på tillbakavägen, står korna så vackert uppställda. Nästan så jag borde säga till Bregott att åka dit! 
DSC_0683
Återstoden av dagen ömsom satt, ömsom låg jag i soffan. Försökte skriva klart veckans uppgift och samtidigt läsa så mycket jag orkade i boken som också ska vara utläst alltför snart.  
DSC_0689
DSC_0690
Timmarna gick. Sedan körde jag hem, åt, och åkte sedan mot min storasyster och nya fina lilla barnet. Algot ska jag visa er en annan dag! 
 
Puss å kram!
0 kommentarer

Skriverier

 
DSC_0630DSC_0633
DSC_0634
 
 
Jag ska verkligen börja skriva här igen. Ta det på lite mer allvar. Nu när jag är i skrivartagen är det ju extra extra extra bra att skriva lite till och kanske rentav lättare. Veckans skrivuppgift är "dialog". Fokuset ska ligga på det karaktärerna säger, hur de säger det och hur det gestaltar dem. Temat ska vara första mötet. Men jag känner ingen vidare kreativitet för tillfället. Istället känner jag mest en massa andra saker som saknad och trötthet. Jag saknar Simon och jag låter Vänner bota min trötthet. Alltså är det inte optimala fokusförhållanden direkt. 
 
Men kompisar (Ellie-språk), jag ska verkligen verkligen försöka att ha med mig kameran och dokumentera mitt liv. Numer sitter jag antingen på biblioteket, på fik, hos mormor eller i soffan och producerar texter, men det händer ju saker utanför det. Fast å andra sidan gillar jag dator-block-penna-kaffe-stilleben också, så jag borde ju kunna tillföra någonting. 
 
Kramar!
0 kommentarer