Dödssynden

Jag har kommit av mig lite gällande den här bokgrejen. Sedan sist har jag läst ett antal böcker och den jag tänkte skriva om nu läste jag som sista uppgift i engelska 7. Här kommer den!
 
To kill a mockingbird handlar om nioåriga Scout, hennes några år äldre bror Jem och deras liv i den lilla staden Maycomb, Alabama, på 30-talet. De bor tillsammans med deras far Atticus, och under dagarna finns hembiträdet Calpurnia där. Vi får följa med i deras liv, sett ur Scouts ibland naiva, men ack så kloka ögon. Hon tar oss med på rättegångar om svarta människors ord mot vitas. Hon brottas med omgivningens krav på henne att vara en flicka i klänning, istället för den figur i overall med höjda nävar som hon faktiskt är. Och hon får människors lika värde inpräntat i huvudet trots samhällets konservativa syn på omgivningen. 

Kvällskaffe och en helt okej engelskauppgift

Romanen är väldigt symbolisk. Titeln To kill a mockingbird är till en början svår att ta in. Det är först vid bokens slut som budskapet når fram. Jag tänker inte berätta mer än så, men jag tycker att ni borde ta er tid för denna fantastiska roman!
0 kommentarer