Cykeltur i ickesommarn

Efter jobbet idag kände jag mig i stort behov av sällskap. Jag cyklade därför ut till min storasyster Emma och hennes familj för en liten stunds samkväm. Vi hann dricka kaffe och skratta innan jag styrde kosan hemåt igen. 

Untitled
 
Untitled
 
Untitled
 
Untitled
 
När jag kom hem stod Simon där och väntade på mig. Efter den här eftermiddagen känner jag mig redo för två extremt långa arbetspass!
0 kommentarer

Dödssynden

Jag har kommit av mig lite gällande den här bokgrejen. Sedan sist har jag läst ett antal böcker och den jag tänkte skriva om nu läste jag som sista uppgift i engelska 7. Här kommer den!
 
To kill a mockingbird handlar om nioåriga Scout, hennes några år äldre bror Jem och deras liv i den lilla staden Maycomb, Alabama, på 30-talet. De bor tillsammans med deras far Atticus, och under dagarna finns hembiträdet Calpurnia där. Vi får följa med i deras liv, sett ur Scouts ibland naiva, men ack så kloka ögon. Hon tar oss med på rättegångar om svarta människors ord mot vitas. Hon brottas med omgivningens krav på henne att vara en flicka i klänning, istället för den figur i overall med höjda nävar som hon faktiskt är. Och hon får människors lika värde inpräntat i huvudet trots samhällets konservativa syn på omgivningen. 

Kvällskaffe och en helt okej engelskauppgift

Romanen är väldigt symbolisk. Titeln To kill a mockingbird är till en början svår att ta in. Det är först vid bokens slut som budskapet når fram. Jag tänker inte berätta mer än så, men jag tycker att ni borde ta er tid för denna fantastiska roman!
0 kommentarer

En kväll i Brantevik

Igår körde Simon och jag mot Österlen igen. Efter att ha åkt på samma vägar ett antal gånger denna sommaren, visste jag precis vart jag skulle be honom titta på utsikten. När havet blev synligt där bortom åkrarna. Det är så ofantligt vackert!
 
Anledningen till vår tripp var utomhuskonserten nere i Brantevik. Kvällen till ära var det Gunhild Carling som stod för underhållningen. Vilken musikalisk grupp av människor asså!
  
DSC_0448Min farfar berättar någonting. 
 
DSC_0437
Min farmor lyssnar.
 
DSC_0432
Ett par dansade fox till musiken.
DSC_0435Min farfar igen!
DSC_0416
Pappa briljerar med sitt saxofonspelande!
DSC_0413
Farmor igen!
DSC_0409
Maten och det goda vinet!
DSC_0400
Min älskade älskade Simon!
DSC_0397
Och så sist, hur det såg ut från våra platser. Konceptet var klockrent! 
 
1 kommentar