Och fåglar sjunger överallt


Detta är en bild från min instagram tidigare idag. Simon och Nathalie, alltså, katten vad jag tycker om de två!!
Imorse kramade jag alla fransyskor au revoir, och hoppades tiden till maj månad kommer gå undan och att tiden tills Louise åker går sakta. 
0 kommentarer

Fröken Glas

Det blev plötsligt tisdag. En helt vanlig trist regnig dyster tisdag. Men Nathalie fanns där, och vi skrattade. Mycket. 
Sedan hade jag en körlektion som gick så himla himla dåligt. Det kändes som att jag aldrig någonsin skulle kunna lära mig köra bil... Olivia och Nathalie lugnade mig när vi träffades några timmar senare - det kändes så, ja, sa dem. 
 
Efter att ha sjungit i Åryd kyrka med kören, och efter en timme i väntsalen på Karlshamn station, är jag äntligen hemma igen. Utslagen i soffan, trött. Trött som sjutton... 
 
I torsdags kväll fick jag finbesök - från Frankrike. Det var nämligen så att för ett par månader sedan tackade jag ja till att vara med i ett utbytesprojekt med en skola i Bretagne. Och i torsdags kom hon alltså, Louise. 
Det tog ett par dagar för oss att förstå varandra. Med knagglig engelska och knagglig franska klickade det inte så bra i början, men nu har vi ett system, haha. Vi pratar engelska och när den falerar fyller vi i med franska ord.
Att dagligen växla mellan tre språk (haha ej på något professionelt vis..) utsöndrar en enorm trötthet om kvällarna. 
Men trots allt är det ändå en fantastiskt bra sak som skolan anordnar, för finns det någon bättre språkträning än den här? Och inte bara språkträning för den delen, utan en ett vidgat perspektiv, mental och personlig utveckling är några fördelar, för att bara nämna några! 

Jag vill passa på att be om ursäkt för mina flummiga formuleringar. Min svenskalärare anmärkte på det när vi hade skrivit den senaste uppsatse och sedan dess har jag verkligen sett det själv - att jag formulerar mig väldigt förvirrat och klumpigt. Det vet jag med mig, men jag kan inte ändra på det. "Varför?" är det enda jag har i mitt huvud om dagarna, varför? Varför kan jag inte längre lära mig, inte vara korrekt och inte vara logisk för fem öre? Mitt huvud är en enda röra. Alla olika trådar har på något vis klumpats ihop och jag kan inte förmå mig att reda ut det.. Men för att knyta an till mitt skrivardilemma, så tänkte jag att jag borde börja skriva mer här. Kanske måste jag bara få leka med ord och formuleringar här i min lilla bloggvärld, för att sedan kunna få en struktur i resten av skrivandet? 

Ursäkta för denna röra. Men ack så skönt det var att få det ur sig. Ta hand om er! 
1 kommentar

Glöm inte att andas

Söndag, måndag, tisdag, onsdag. Alla väldigt innehållsrika dagar kan man säga. Far som ett jehu runt i kommunen körandes, cyklandes, landar på något vis på tåget som tar mig till Karlshamn vid middagstid, sjunger i kör, somnar utmattad hemma hos Simon, upp på morgonen, skola, tåget hem, klämmer in en fika med Emmapemma, körlektion, rask promenad, avslutar sedan dagen med P2 och engelskaskrivande. 
Har förbaskat roligt, trots att det är konstigt uttryckt. Känner en sorts hatkärlek mot detta irrande, men känner enorm kärlek till våren våren våren, som äntligen skänker oss sol mot våra vintervita kroppar och frusna själar. Hatar att prestationsångesten ökar för varje sekund tills den kväver mig och tårarna sprutar. 

Nu ska jag somna i min egen säng mellan mina mjuka rosenlakan och ångra att jag publicerar detta utandningsinlägg. Ta hand om er. 
 
 
0 kommentarer