Livet med snö

I söndags åkte jag på den där förbaskade vinterkräksjukan... Har sällan eller aldrig åkt på det förr om åren, men nu var det alltså min tur. Hela måndagen och hela tisdagen blev jag sängliggandes. Tänkte att på onsdag minsann, då måste jag orka mig tillbaka. Jovisst, det blev onsdag morgon. Gick upp tidigt som attan för att hinna duscha och sen plumsa ner i de enorma snödrivorna till stationen. Tror ni jag kom till skolan då? Nej. Där nere blev tids nog både buss och tåg inställt och att åka till skolan blev det inte mycket mening med. Vi hade ändå missat mattelektionen som var dagens viktigaste... Så vi pendlare från klassen bestämde oss för att gå hemåt igen. 

Något retfullt, men samtidigt tackar man inte nej till en sådan här dag. Det var behövligt ändå, för att först nu hade jag ork att börja med det stora historiearbetet, som förövrigt blev mycket svårare än jag tänkt mig.. Skriver om suffragetterna och vägen mot allmän rösträtt. Det är väldans intressant men knepigt att få ihop. 
Efter några timmars skrivande gick jag bestämt ut bland de envisa vindarna igen. I skogen var stigarna täckta med snö till knäna ungefär, men min kära hund, han är så glad åt detta så. Som varje år värmer det alltid i mitt hundhjärta att se honom skutta runt så lycklig i snön. 
 

Det är dessutom ingen vanlig dag, för idag fyller min älskade storasyster Emma år! Grattis på födelsedagen kära du! <3
 
Ta hand om er själva och varandra! Kramar
1 kommentar

Vegetarisk lasagne


Till middag gjorde jag vegetarisk lasagne. Det var första gången någonsin jag gjorde lasagne och just den här var en blanding av mina favoritsmaker!
Receptet hittade jag på tasteline.com och det lyder såhär: 
 
200 gram lasagneplattor 
2 st gula lökar (funkar även med schalotenlök) 
3 st vitlöksklyftor 
1 burk med hela tomater 
450 gram tinad fryst spenat 
250 gram naturell Keso 
150  gram riven ost 
2.5 dl mjölk 
 
0.5 tsk torkad basilika 
0.5 tsk oregano 
1 krm muskot 
Salt och peppar 
 
Ugnstemperatur 200 grader 
 
Skala och finhacka lökarna. Hetta upp en kastrull med ca 1 msk rapsolja och fräs däri löken utan att den får färg. Tillsätt sedan de hela tomaterna, oreganon, basilikan, muskoten, svartpepparn och salten. Detta ska sedan stå och puttra i ca tio minuter. 
 
Rör i en skål ihop spenat, keso samt 2/3 av den rivna osten. Krydda med svartpeppar och salt. 
 
Häll sedan i tomatsås i bottnen av en lagom stor form. Därefter varvar man med plattor, ostblanding, ännu mer tomatsås och till sist lasagneplattor som man toppar med återstoden av den rivna osten. 
 
Efter ungefär 25 minuter i ugnen är denna mumsiga rätt klar! 
 
0 kommentarer

Min lördag

Igår hade bästa Nathalie födelsedagsfest och det var kul. Vi åt god mat och dansade och skrattade och var 90-talsklädda. 
Idag har jag än så länge haft en lugn morgon - druckit te + oboy + kaffe, varit ute med Axel och åter tagit på mig min prickiga favoritpyjamas. Snart ska jag gå en sväng med Nelly, prova mina nybeställda jeans, fundera över vem jag är och vem jag vill vara, träffa Simon och laga vegetarisk lasagne till middag. 

Läste ett inlägg på Ebbas blogg imorse som gjorde mig så varm i hjärtat och rörde mig till tårar. Hon, min ständigt trogna och fantastiska vän. Och en viktig sak som jag inte berättat här ännu - EBBA OCH JAG SKA TILL GREKLAND! Vi bokade för flera månader sedan och tyvärr är det ännu ett stort antal månader kvar. Trots att vi är fattigt studerande ungdomar har vi bokat ett rum med en svindyr balkong och havsutsikt för att vi ska kunna sitta där och titta på solnedgången och dricka vin och prata. Jag längtar redan något så otroligt. 
 
Eftersom jag varit fruktansvärt dålig på att fotografera på sistone, tänkte jag att de senaste instagram-bilderna får pynta detta inlägg! 
 
 
Ta hand om er själva och varandra och ha en fin dag <3
0 kommentarer