Basilicum

Tänka sig. Lovet tog slut, så snabbt, så snabbt. Alltför snabbt. 
Det har gått ett par dagar sedan jag var hemma sist. Blir numer rastlös av att bara gå runt och knalla hemma, så jag har varit ute hos Emma vissa dagar och kvällar, varit i Malmö med kusin Tilde och Lisa, och sedan varit hos Simon. 
Inte kunde man tro att det kunde hända något här hemma under dessa dagar - men ack så fel jag hade.
Det var nämligen så att jag invigde lovet med att plantera. Ja, det är lite banalt egentligen, men jag köpte lite fröer när vi var på IKEA för ett tag sedan. De skulle sås mellan februari och september för bästa resultat, så jag tänkte att det var dags nu. Och när jag kom hem idag hade små små gröna växter börjat resa sig ur jorden. Jag blev alldeles lycklig i hela kroppen av det där lilla lilla som börjat växa i mitt fönster. I samband med detta har en ny dröm börjat gro i mig, och det är att jag i framtiden vill ha en lummig, fin trädgård, med massa växter och massa äppelträd och massa örter som växer, som jag har skapat och skött själv. Men, man måste ju börja någonstans, så jag börjar i mitt fönster med mina IKEA örter. 

0 kommentarer

Tisdagsutflykt

Tisdag, igår alltså, körde Simon hit och Lisa och jag hoppade in i bilen och så styrde vi mot storasyster Ida. Vi valde varannan låt under hela resan och klagade på varandras musiksmak, men det var lättsamt ändå. 
När vi kom fram möttes vi av en glad Ida och en glad Lin.
Ganska snabbt bestämdes det att vi skulle gå och handla mat att laga, och passa på att kika in i några second hand affärer på vägen. Sagt och gjort. 
Jag gjorde även det bästa fyndet någonsin, men det tänkte jag visa först en annan dag!
 
 
Besöket på Ica Maxi resulterade i en otroligt god sallad med ännu godare tillbehör. Bland annat focaccia som Ida bakat! Mmmm, mumma kardemumma! 

 
Lagom till maten kom även Ida och Emmas mamma Ann, och vi pratade minnen och skrattade åt den otroligt glada lilla Linen. 


Efter maten började vi spela Ticket to ride, precis som vi gjorde vid förra besöket hos Ida och Kalle. 

 
Det blev kväll och Lin badade och vi spelade Yatzy en omgång, innan vi satt hos i bilen och körde hem igen. Jag tackar varrmt för denna fina fina dag! 

1 kommentar

Gourmet Grön

Efter att vi ätit åtskilliga rostmackor till frukost denna lördagmorgon, körde vi mot Karlshamn. Ute på piren hölls det en resemässa där bland annat de vi åkte till Filippinerna med, hade en monter med bildspel från deras fantastiska resor. En utav mina stora drömmar är att åka tillbaka dit, och idag är det precis ett år sedan vi flög dit från Kastrup. Tänk, att då hade vi minsann ingen aning om allt vi skulle få se och uppleva... 

Efter rundvandringen bjöd mamma oss på lunch på Gourmet Grön precis bredvid. Det var andra gången jag var där. Sist var det storasyster Emma som tog med mig dit på lunchrasten. Deras mat är helt fantastiskt god och jag hade säkerligen kunnat äta där tusen gånger om. 

 
Hoppas att ni alla hade en fin Alla hjärtans dag igår! Simon och jag åkte till en Thairestaurang i Kristianstad och hade det så himla mysigt tillsammans. Vi var både ense om att vi åka iväg på sådant oftare, för nog kan man aldrig få för mycket av sådana stunder.
 
Ta hand om er alla <3
0 kommentarer