Eftermiddagsfika

Historialektionen och mattelekionen och gehörslektionen tog helt å hållet slut på all min energi idag. Under tågresan hem kom huvudvärken och tröttheten över mig som ett skyfall. 
Men vet ni vad som piggde upp mig då?
Jo, en träff med en bunt av mina favoritpersoner.

Det var först efter den goda fikan och efter att halva ligan åkt, som jag kom mig för att ta fram kameran. Underbara Lin var helt fantastiskt glad och blev såklart lysande på bild!

 
Ta hand om er mina vänner! <3
1 kommentar

Soligt i april

Trots en väldigt plötslig och kraftig förkylning, och trots att skolan började igen, har dagen varit fin. Solen har lyst varm och gul på min vinterbleka kropp, Axel och jag gick favoritrundan som bara blir än mer magisk denna tiden på året, och så har det minsann filats på framtidsplaner också. Samtidigt har jag haft givande samtal med saknade och fina människor, och sakta men säkert tror jag någon liten livslust börjar gro igen. 

Som avslut på denna soliga tisdag vill jag ge er en bild på dessa fantastiska barn! Åh, de om några har verkligen förmågan att sprida enorm glädje.
Ta hand om er <3

 
0 kommentarer

Doktor Glas

Har på senare tid tänkt att jag borde skriva om böckerna jag läser. Jag får själv ofta bra boktips genom att läsa andras bloggar, och jag hoppas att jag även kan tipsa någon utav er... 

 
Igår natt läste jag ut Doktor Glas - Hjalmar Söderbergs klassiker. 
Älskade den i princip från första stund. Språket, beskrivningarna, monologerna... Boken är väl som mest känd för sina Stockholmsskildringar, och det är inte svårt att förstå varför. 
Vi får följa den ensamma mannen doktor Glas, som lever i Stockholm under tidigt 1900-tal. Han är en väldigt respekterad läkare med principer han håller hårt på. Men så en dag stiger prästens unga fru in på mottagningen. Hon berättar om det mörka i hennes liv, och doktor Glas känner med ens för att göra hennes vilja till lags, trots hans fasta principer.  
Sedan kan jag inte berätta mer tyvärr, det vore att säga för mycket. Boken är väldigt kort (drygt 150 sidor) och lämnar läsaren med vissa frågetecken, men det är så jag ofta blir gripen av böcker - när man måste fundera över dem efteråt. 
Läs läs läs!
0 kommentarer